Inloggen

preview
Nieuwsbrief mei

Nieuwsbrief KBS `t Klankbord

 

Agenda

Vrijdag 3 juni: Laatste avond avondvierdaagse

 

Vrijdag 10 juni: Schoolfotograaf

 

Dinsdag 14 juni: Schoolreis

 

Woensdag 15 juni: Studiedag team, school dicht

 

Vrijdag 24 juni: Eindfeest 't Klankbord

 

Dinsdag 5 juli: Musical groep 8

 

 

Groep 5

Groep 5 is 2x naar het Bewaarde land geweest. Op 4 juli is de 3e en laatste keer.

Het Bewaarde Land is een natuurbelevingsprogramma voor leerlingen van groep 5 en 6 van het basisonderwijs. De Wachters van het Bewaarde Land trekken drie dagen lang met de kinderen natuurgebied Meijendel in. De kinderen leren tijdens deze dagen van alles over de natuur. Ze leren de namen van bomen en planten, leren welke kruiden in de natuur groeien en welke je kunt eten (we eten dan ook brandnetelsoep), ze leren hoe je veilig in een boom kan klimmen etc. Zo ontwikkelen ze zorg, respect en liefde voor de natuur.

Een heel leerzaam en leuk project is het dus, waar oud leerlingen ook graag op terug kijken.

 

De kinderen van groep 5 leren dat de wereld groter is dan hun huis, wijk en school. Niet alleen door het Bewaarde land, maar ook door de lessen van Da Vinci. We zijn druk bezig om te leren hoe Nederland er uit ziet en de kinderen krijgen deze week hun eerste topografietoets. Spannend!

 

Inline imageInline image

Schoolfotograaf

Volgende week vrijdag, 10 juni, komt de schoolfotograaf. Onder schooltijd worden er groepsfoto's, portretfoto's en broertjes-zusjes foto's gemaakt. Na schooltijd is er tijd om foto's te maken met broertjes-zusjes van buiten school. De intekenlijst is inmiddels heel goed gevuld.

Groep 7

Groep 7 is vorige week vrijdag naar Junior science lab geweest. Ze hebben hier een college gehad over voeding. Er werd uitgelegd wat eiwitten waren. Vervolgens hebben ze in het laboratorium proefjes gedaan en voedsel onder de microscoop bekeken. 

 

Vrijdag 10 juni hebben alle leerlingen van groep 7 praktisch verkeersexamen. Alle leerlingen zijn al geslaagd voor hun theorie! 

 

Inline imageInline image

Groep 1/2B

We zijn in de kleutergroepen bezig met het thema Vervoer. Om te ontdekken welke vervoersmiddelen er zijn, heeft groep 1/2B met juf Medea een wandeling door de wijk gemaakt. We hebben niet alleen gekeken hoe de verschillende vervoersmiddelen eruitzien, maar we hebben er ook aan geroken en gevoeld. Zo kwamen we erachter dat de banden van een fiets heel anders voelen dan die van een auto of een bestelbus. Ook hebben we heel stil op de grond gezeten om te luisteren naar de geluiden om ons heen. We hoorden auto’s in de verte, een vliegtuig, een rammelende fiets en water dat tegen een bootje kabbelde. De mooiste ontdekking bleek een uit de sloot opgeviste fiets. Die zat niet alleen helemaal onder de modder, maar er bleken ook allemaal mosselen op te wonen. Zo ontdekten we dat je een fiets dus voor verschillende doelen kunt gebruiken.

 

Een trein in de huishoek:

 

Inline image

Verlof

Soms komt het voor dat u een extra dag(deel) of dagen vrij wilt voor uw kind. Hiervoor moet u verlof aanvragen via een aanvraagformulier. Deze is te vinden op de website. Het is belangrijk dat u voor alle soorten verlof een formulier invult, ook een vrije middag. Wij moeten dit voor de onderwijsinspectie zorgvuldig vastleggen. 

 

Het toekennen van verlof is aan regels verbonden. Deze zijn vrij strikt en wij mogen alleen bij bepaalde omstandigheden verlof toekennen. Hierbij kunt u denken aan een bruiloft van familie, overlijden van een familielid of vanwege seizoensgebonden werk met piekdrukte in een eigen onderneming. Ook geldt er een maximum voor het aantal dagen wat wij verlof mogen geven. Wanneer u verlof aanvraagt, is het belangrijk dat er bewijslast wordt geleverd in de vorm van bijvoorbeeld een trouwkaart.

 

Voor meer informatie kunt u kijken op: https://rbl-hollandrijnland.nl/ouders/verlof/

 

Wij willen altijd graag met u meedenken. Tegelijkertijd hebben wij ons aan de regels te houden zodat wij bij een controle van de inspectie de verleende verlofaanvragen kunnen verantwoorden.

Groep 6

In groep 6 gaan we elke donderdag naar de schooltuinen. We werken daar hard in onze eigen tuintjes. We zaaien verschillende plantjes, verzorgen ze en halen het onkruid weg. Ook leren we veel over beestjes die in de tuinen leven. Dit loopt t/m de herfstvakantie. 

 

Inline image

Schoolreis

Dinsdag 14 juni gaan de groepen 1 t/m 6 op schoolreisje naar Blijdorp. De kinderen komen op de gewone tijd naar school waarna ze samen met de begeleiders naar de bussen gaan. Rond 9.00 uur zullen de bussen richting Blijdorp vertrekken. Kinderen mogen hun eigen lunch en tussendoortje meenemen en natuurlijk een klein snoepje. Bij slecht weer is regenkleding handig. Nadat de kinderen een ijsje hebben gegeten vertrekken de bussen om 14.30 uur weer richting Blijdorp. Bij school aangekomen sluiten de leerkrachten samen met de kinderen in hun eigen lokaal af.

 

Alle hulpouders willen wij vragen om die ochtend om 8.30 uur in de aula te verzamelen. Hier krijgen zij de gegevens van hun groepje, uitleg over het verloop van de dag en een plattegrond van Blijdorp.

 

De leerlingen van groep 7 gaan deze dag survivallen bij de Vlietlanden. Zij gaan hier op de fiets naar toe en zullen om circa 15 uur weer op school terug zijn. Het is verstandig om deze dag kleding aan te doen die vies en nat mag worden en een handdoek mee te nemen.

 

Wij gaan er met elkaar een leuke dag van maken!

 

Diergaarde Blijdorp / Rotterdam Zoo - Home | Facebook

Eindfeest

Vrijdag 24 juni nemen wij met elkaar afscheid van de Klankbord periode. Dit doen wij met een gezellig feest van 15.00 uur tot 18.00 uur. U bent hier samen met uw kind(eren) van harte voor uitgenodigd.

 

Alle kinderen krijgen een strippenkaart waarmee ze leuke spelletjes kunnen doen, een patatje en een ijsje kunnen eten, zich laten schminken en op een bijzondere manier afscheid kunnen nemen van de Klankbord periode.  De ouders krijgen 2 consumptiebonnen waarmee ze in het restaurant iets lekkers kunnen halen.

 

Om hulpouders en leerkrachten ook de kans te geven zelf lekker rond te lopen zou het heel fijn zijn als er nog wat ouders zijn die een uurtje kunnen helpen deze middag. Graag horen we via a.caminada@t-klankbord.nl of we u een uurtje in mogen delen bij een spel o.i.d. Ouders die komen helpen krijgen dinsdag  juni een berichtje waar en hoe laat ze zijn ingedeeld. Fijn als we ook op u mogen rekenen.

 

Ons Eindfeest - Basisschool 't Kasteel

SchouderCom

Wij zijn druk bezig om op ICT vlak alles te regelen voor De Wereldwijzer. Zo moeten we voor SchouderCom een nieuwe omgeving aanmaken voorde nieuwe school. Dit betekent dat voor de zomervakantie de omgeving van 't Klankbord wordt verwijderd. Daarna ontvangt u een nieuwe link om aan te melden voor de SchouderCom omgeving van De Wereldwijzer. 

 

Mochten er foto's van uw kind in SchouderCom staan die u graag wilt bewaren, raden wij u aan deze binnenkort te downloaden en op te slaan.

 

Home - SchouderCom - school-ouder communicatie

Groep 4

In groep 4 worden wij steeds beter in hoofdletters schrijven, de tafelsommen,  klankgroepenwoorden, grote plus- en minsommen, lezen, verhalen schrijven en nog veel meer. Maar tussen al het harde werken door is er natuurlijk ook tijd om lekker te bewegen of te knutselen. Herkennen jullie onze laatste knutselwerkjes?

 

Inline image

Groep 1/2C

We zijn hard aan het werk over het thema vervoer. Deze week zijn we bezig met de verkeersborden. We weten al goed wat een blauw en een rood bord betekenen.

 

We hebben zelfs leren klokkijken van de hele uren, want we moeten wel op tijd in de bus, de trein, de taxi, de boot en het vliegtuig stappen.

 

In de huishoek is een wasstraat gemaakt dus we zijn elke dag weer blinkend schoon. In de andere hoeken wordt er druk met vervoersmiddelen gespeeld. We leren enorm veel en willen nog meer leren over het verkeer en de vervoersmiddelen!

 

Inline image Inline image

Speeltuin Zuiderkwartier

Inline image

Groep 3

Woensdag 25 mei was ons allereerste uitstapje sinds een hele lange tijd. Dit was naar het museum van Oudheden. Door Covid is dit natuurlijk bijna twee jaar niet mogelijk geweest. Voor de meeste kinderen was het dan ook super spannend!

 

Met hulp van een aantal ouders, opa’s en oma’s zijn we eerst met auto’s naar de Haagweg gereden, waarna we met busjes naar het museum zijn gebracht.

Daar zijn we aan de hand van een verhaal van Vos en Haas de Egyptische collectie van het museum gaan ontdekken. Zo leerden we spelenderwijs wat de cultuur van de oude Egyptenaren zo bijzonder maakt. Een geweldige ervaring!

 

Inline imageInline imageInline image

 

Groep 1/2A

Vandaag hebben de kinderen van 1/2A een les gehad over kriebelbeestjes. We zijn op het plein op onderzoek uitgegaan en zijn allerlei beestjes tegen gekomen. Met de loep konden we de beestjes goed bestuderen.

En ook hebben we koolwitjes in de klas gehad!! Ze kwamen als cocon de klas in en zijn als vlinders weg gevlogen. Deze transformatie ging sneller dan verwacht. 😊 Samen hebben we de vlinders uitgezwaaid.  Dááááááááág mooie, prachtige vlinders!!!!

 

Inline imageInline imageInline image